Reklama

● główka sałaty lodowej
● 30 dag truskawek
● mały melon
● 25 dag wędzonej piersi kurczaka
● 4 łyżki majonezu
● 2 łyżki jogurtu naturalnego
● 2 łyżki soku z cytryny
● sól
● szczypta cukru
● kolorowy pieprz
Sałatę umyj i dokładnie otrzep, porwij na drobne kawałki. Truskawki umyj i osusz, oderwij szypułki, pokrój na ćwiartki. Melona obierz, oczyść z pestek, miąższ potnij w kostkę. Mięso kurczaka także pokrój w kostkę. Majonez wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny, przypraw do smaku solą, cukrem i grubo zmielonym kolorowym pieprzem. Składniki sałatki ułóż na dużym płaskim talerzu, polej sosem. Delikatnie przemieszaj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama