Reklama

●40 dag wątróbki cielęcej
●olej
●sól
●10 dag marynowanych śliwek
●grejpfrut
●2 ugotowane w mundurkach ziemniaki
●główka sałaty lodowej
●5 dag świeżo startego imbiru
NA SOS:
● 2 łyżki majonezu
● łyżka soku z cytryny
●po łyżce posiekanego szczypiorku i natki
●ząbek czosnku
●sól
●pieprz
[adsense]
Wątróbkę umyj, oczyść, osusz, pokrój na kawałki. Usmaż na oleju, oprósz sola. Ostudź. Śliwki (bez pestek) pokrój na ćwiartki. Grejpfrut obierz ze skóry, podziel na cząstki, obierz z białych, gorzkich błonek. Ziemniaki obierz, pokrój w półplasterki. Sałatę opłucz, osącz i porwij na małe kawałki. Przygotowane składniki włóż do miski, dodaj imbir, przypraw solą. Składniki sosu wymieszaj, polej sałatkę i całość delikatnie przemieszaj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama