Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą
Składniki na 4 porcje
- Krystyna Stryjewska, Naj
Opublikowano: 16.05.2008, 09:00
Reklama
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 pomidory
- cebula
- puszka kukurydzy
- sałata strzępiasta i 1/2 główki radicchio
Reklama
Dressing:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oleju
- łyżka posiekanej natki
- sól
- pieprz
Sałatę i pomidory umyj, osusz, rozdrobnij i ułóż w salaterce. Dodaj osączonego z sosu tuńczyka, drobno posiekaną cebulę, odcedzoną z zalewy kukurydzę. Skladniki dressingu zmiksuj, polej nim sałatę i delikatnie wymieszaj. Podaj natychmiast.
Reklama
Lodówka w technologii Stay Fresh Zone w hoody.pl
Reklama
Reklama
Reklama