Sałatka z tuńczykiem
Przygotowanie 35 min, kaloryczność: 220 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 13.03.2009, 10:00
Reklama
SKŁADNIKI:
● puszka tuńczyka w sosie własnym
● 1/2 puszki zielonego groszku
● 4 jajka ugotowane na twardo
● 2 dymki ze szczypiorem
● 1/2 czerwonej papryki
● 3 ogórki konserwowe
● szklanka ryżu ugotowanego na sypko
● 3 łyżki majonezu
● łyżeczka musztardy
● sól
● pieprz, szczypta cukru
● kiełki sojowe
Tuńczyka i groszek odcedź z zalewy. Jajka obierz i podziel na ósemki. Dymki umyj, osusz i posiekaj razem ze szczypiorem. Paprykę oczyść, umyj, osusz, pokrój w kostkę. Ogórki osącz, również pokrój w kostkę. W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki z ryżem. Majonez wymieszaj z musztardą, przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem majonezowym polej sałatkę. Posyp kiełkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama