Sałatka z truskawkami
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 60 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 31.03.2005, 07:55
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 40 dag marchewki
- 20 dag kiełków sojowych
- 10 ładnych truskawek
- sok z pomarańczy
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Reklama
Truskawki pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, skropić połową soku z pomarańczy.
Kiełki sojowe opłukać na sicie, dokładnie osączyć. Marchewki obrać, umyć, zetrzeć na tarce.
Resztę soku z pomarańczy wymieszać z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Marchewkę, kiełki oraz truskawki włożyć do salaterki, polać sosem i delikatnie wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama