Sałatka z serowymi kulkami
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 220 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 12:45
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- mała kapusta pekińska
- pomidor
- czerwona cebula
- 5 dag zielonych oliwek
- ząbek czosnku
- 20 dag białego sera
- łyżka posiekanego szczypiorku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki octu winnego
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki pestek słonecznika
- łyżka listków natki
- sól, pieprz
Reklama
Kapustę poszatkować. Pomidor pokroić w ósemki, cebulę w krążki. Ser wymieszać z posiekanym czosnkiem i szczypiorkiem, posolić. Uformować niewielkie kulki.
Olej, musztardę i ocet winny utrzeć ze szczyptą soli i pieprzu. Kapustę, pomidor, oliwki i cebulę polać sosem, wymieszać. Na wierzchu ułożyć kulki twarożku, posypać uprażonym słonecznikiem i natką.
Reklama
Reklama
Reklama