Sałatka z rzodkiewką i kalarepą
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 90 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 23:02
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- pęczek rzodkiewek
- strąk papryki
- pomidor
- 2 kalarepki
- 1/2 pęczka natki
- 2 łyżki majonezu
- łyżka soku z cytryny
- łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Reklama
Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Kalarepki obrać, pokroić w małą kostkę. Pomidor umyć, wyciąć trzpień, pokroić w kostkę.
Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół i oczyścić z pestek. Pokroić w niedużą kostkę jednakowej wielkości.
Natkę opłukać, otrzepać z wody, kilka najładniejszych gałązek odłożyć do dekoracji. Pozostałe drobno posiekać. Majonez połączyć z sokiem z cytryny i jogurtem. Sos przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Dodać posiekaną natkę, wymieszać.
Rzodkiewki, pomidory, paprykę i kalarepkę włożyć do salaterki, polać sosem, delikatnie wymieszać. Gotową sałatkę udekorować gałązkami natki.
Reklama
Reklama
Reklama