Reklama

Składniki na 4 porcje

Reklama
  • pęczek rzodkiewek
  • strąk papryki
  • pomidor
  • 2 kalarepki
  • 1/2 pęczka natki
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Reklama

Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Kalarepki obrać, pokroić w małą kostkę. Pomidor umyć, wyciąć trzpień, pokroić w kostkę.
Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół i oczyścić z pestek. Pokroić w niedużą kostkę jednakowej wielkości.
Natkę opłukać, otrzepać z wody, kilka najładniejszych gałązek odłożyć do dekoracji. Pozostałe drobno posiekać. Majonez połączyć z sokiem z cytryny i jogurtem. Sos przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Dodać posiekaną natkę, wymieszać.
Rzodkiewki, pomidory, paprykę i kalarepkę włożyć do salaterki, polać sosem, delikatnie wymieszać. Gotową sałatkę udekorować gałązkami natki.

Reklama
Reklama
Reklama