Reklama

● 2 garście liści rukoli
● pomarańcza
● ser camembert
● po łyżce orzechów włoskich i ziemnych
● 5 dag sera z niebieską pleśnią
● łyżka suszonej żurawiny Dressing:
● 4 łyżki oliwy
● 3 łyżki octu balsamicznego
● łyżka soku z pomarańczy
● pieprz
● sól
[adsense]
Rukolę opłucz, dokładnie osusz. Pomarańczę wyszoruj, obierz, podziel na cząstki. Ser pokrój w plasterki. Ułóż w salaterce listki rukoli, a na nich: cząstki pomarańczy, plasterki sera camembert i uprażone na suchej patelni orzeszki. Składniki dressingu wymieszaj, polej sałatkę. Posyp pokruszonym serem z pleśnią i owocami suszonej żurawiny.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama