Sałatka z rokpolem
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 250 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:54
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
- główka sałaty radicchio
- puszka brzoskwiń
- 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
- 30 dag sera rokpol
- 2 łyżki orzeszków piniowych
- 4 łyżki octu jabłkowego
- 6 łyżek oleju
- listki mięty do dekoracji
- sól, pieprz
Reklama
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Brzoskwinie osączyć z syropu, 4 połówki zmiksować z octem jabłkowym, szczyptą soli i pieprzu.
Zielony pieprz osączyć z marynaty, posiekać, wymieszać z olejem, dodać do puree brzoskwiniowego. Resztę owoców pokroić w cząstki. Ser pokruszyć na spore kawałki.
Liście sałaty opłukać, wymieszać z kawałkami brzoskwiń, serem i orzeszkami. Udekorować listkami mięty. Sosem lekko skropić sałatkę, resztę podać w sosjerce.
Reklama
Reklama
Reklama