Sałatka z pstrągów z melonowym sosem
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 260 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 08.08.2006, 11:51
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 1/2 melona galia (ok. 30 dag)
- 4 wędzone filety z pstrąga (ok. 1/2 kg)
- mała papaja
- 2 dymki ze szczypiorem
- 50 ml wytrawnego białego wina
- sok z cytryny
- 2 łyżki twarożku
- 2 łyżeczki chrzanu
- sól, pieprz
Reklama
Melon obrać, usunąć pestki, miąższ zmiksować. Dodać twarożek i chrzan, wlać wino i sok z cytryny, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pstrąga oczyścić ze skóry i ości, pokroić na kawałki. Papaję obrać, wyjąć pestki, pokroić w kostkę. Dymki obrać, pokroić w piórka, szczypior drobno pokroić. Rybę, papaję, dymki i szczypior włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać, odstawić na 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama