Sałatka z porem i rokpolem
Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 280 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 08.12.2005, 13:29
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE :
Reklama
- 2 pory
- 15 dag rokpola
- 2 jabłka
- 5 dag posiekanych orzechów włoskich
- 5 dag zmielonych orzechów włoskich
- szklanka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- łyżka soku z cytryny
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól
Pory oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w krążki (zielone części odrzucić). Jabłka umyć, osuszyć, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w półplasterki, skropić sokiem z cytryny. Ser rokpol pokroić w kostkę. Gałązki natki opłukać, osuszyć, posiekać.
Jogurt wymieszać ze zmielonymi orzechami i sokiem pomarańczowym, przyprawić do smaku szczyptą soli.
Reklama
Jabłka, pory, ser i posiekane orzechy włoskie włożyć do salaterki, polać sosem jogurtowym, posypać natką, wymieszać. Odstawić na 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama