Sałatka z owczym serem i szparagami
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 210 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 23:01
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- główka zielonej sałaty
- 5 zielonych szparagów
- 4 młode ziemniaki
- jabłko
- 10 dag sera feta
- 4-5 pomidorków koktajlowych
- łyżka musztardy francuskiej (z ziarnami)
- 4 łyżki oleju
- łyżka majonezu
- łyżeczka octu winnego
- sól, pieprz
Reklama
Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Szparagi umyć, pokroić na kawałki dł. 3 cm.
Ziemniaki włożyć do osolonego wrzątku, gotować 15 min. Dodać szparagi, gotować jeszcze 5 min, odcedzić.
Fetę pokroić w kostkę. Jabłko obrać, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić w małą kostkę.
Sałatę podzielić na liście, umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Pomidorki przepołowić.
Majonez, musztardę i ocet wymieszać, powoli dolewać olej cały czas mieszając. Sos przyprawić solą i pieprzem. Kawałki sałaty, ziemniaki, szparagi, jabłko, pomidory i ser włożyć do salaterki, polać sosem, delikatnie wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama