Sałatka z orzechmai, kapustą i jabłkami
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 350 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 15:39
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 1/2 kg czerwonej kapusty
- 2 jabłka
- 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 10 dag orzeszków ziemnych
- łyżka soku z cytryny
- 4 łyżki oliwy
- sól, cukier
Reklama
Kapustę oczyścić, poszatkować, skropić sokiem z cytryny. Jabłka obrać, pokroić w półplasterki. Skórkę pomarańczową pokroić na paseczki.
Wszystkie składniki sałatki włożyć do salaterki, polać oliwą, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama