Reklama

● 40 dag liści młodego mlecza
● 3 pomarańcze
● łyżka cukru
● szczypta chili (lub więcej, jeśli lubisz)
● 2 łyżki oleju (lub oliwy)
● 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
● 50 dag truskawek
[adsense]
Mlecz opłucz, osacz, oderwij twarde łodyżki, osusz papierowym ręcznikiem. Pomarańcze umyj, obierz. Dwie pokrój w cienkie plastry, z trzeciej wyciśnij sok. Do soku dodaj cukier, chili i olej, mieszaj, aż otrzymasz jednolity, gładki sos. Połącz go z zielonym pieprzem. Truskawki opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Ułóż w salaterce razem z mleczem i pomarańczami. Polej przygotowanym sosem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama