Reklama

● 1/2 główki sałaty lodowej
● kolba czerwonej cykorii
● 10 dag wędzonego łososia
● czerwona cebulka
● 10 czarnych oliwek bez pestek
● 100 ml jogurtu naturalnego
● sól
● grubo tłuczony pieprz
● sok z cytryny
● cukier
● koperek
[adsense]
Liście sałaty opłucz i osusz, pokrój w szerokie paski. Cykorie umyj, odetnij gorzki głąb, poszatkuj. Łososia potnij w paski, zwiń w rulonki. Cebulę obierz i potnij w piórka. Oliwki pokrój na połówki. Jogurt wymieszaj z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i szczypta cukru. Składniki sałatki wyłóż do salaterki, delikatnie przemieszaj. Polej odrobiną sosu, resztę podaj w sosjerce. Posyp koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama