Reklama

● 30 dag piersi kurczaka
● 1,5 szklanki bulionu
● 25 dag kuskusu
● po 1/2 szklanki posiekanej bazylii i natki
● 8 łyżek oliwy
● 4 łyżki octu winnego
● 2 ząbki czosnku
● sól
● pieprz
● kilka pomidorków koktajlowych
● puszka ciecierzycy
● 2 czerwone cebule
[adsense]
Mięso ugotuj w bulionie, wyjmij, ostudź i pokrój. Do tego samego bulionu wsyp kuskus, przykryj i odstaw na 10 min. Ostudź, wymieszaj z bazylią, natką, oliwą, octem, zmiażdżonym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki, odsączoną ciecierzycę, posiekana cebule i kawałki kurczaka. Przemieszaj i schłódź.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama