Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

Reklama
  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 15 dag ananasa z puszki
  • 10 dag orzechów włoskich
  • marchewka
  • 4 łyżki oliwy
  • kilka gałązek natki
  • 3/4 liście czerwonej kapusty do dekoracji
  • sól

Kapustę kiszoną, odcisnąć. pokroić. Ananasa pokroić w kostkę. Marchewkę oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce. Orzechy włoskie grubo posiekać. Natkę i liście czerwonej kapusty umyć, osuszyć.

Ananasa, kiszoną kapustę, marchewkę i orzechy delikatnie wymieszać, skropić oliwą, przyprawić do smaku solą.

Reklama

Liście czerwonej kapusty rozłożyć w salaterce, włożyć sałatkę, udekorować natką.

Reklama
Reklama
Reklama