Sałatka z kapustą i ananasem
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 210 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 29.03.2005, 12:56
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 40 dag kiszonej kapusty
- 15 dag ananasa z puszki
- 10 dag orzechów włoskich
- marchewka
- 4 łyżki oliwy
- kilka gałązek natki
- 3/4 liście czerwonej kapusty do dekoracji
- sól
Kapustę kiszoną, odcisnąć. pokroić. Ananasa pokroić w kostkę. Marchewkę oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce. Orzechy włoskie grubo posiekać. Natkę i liście czerwonej kapusty umyć, osuszyć.
Ananasa, kiszoną kapustę, marchewkę i orzechy delikatnie wymieszać, skropić oliwą, przyprawić do smaku solą.
Reklama
Liście czerwonej kapusty rozłożyć w salaterce, włożyć sałatkę, udekorować natką.
Reklama
Reklama
Reklama