Sałatka z kaparami i suszonymi pomidorami
Przygotowanie: 1/2 godziny
Porcja: 170 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 13.11.2007, 19:15
Reklama
● mała główka sałaty lodowej
● mały słoiczek suszonych pomidorów z kaparami w oleju (lub mały słoiczek pomidorów w oleju i 2 łyżki kaparów)
● 4 pomidory lub pojemniczek pomidorków koktajlowych
● suszone zioła prowansalskie
● świeża bazylia
● kula (125 g) mozzarelli
● Ocet cytrynowy KAMIS
Reklama
Sałatę porwać na kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w ósemki (koktajlowe - na połówki). Suszone pomidory pokroić w cienkie paski. Dodać osączone kapary, zioła prowansalskie, listki bazylii oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wymieszać. Szczelnie przykryć folią.
Przed podaniem delikatnie skropić octem cytrynowym i już nie mieszać.
Reklama
Reklama
Reklama