Sałatka z kalafiora i fasolki
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 100 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.06.2005, 09:31
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 25 dag fasolki szparagowej
- 1/2 kalafiora
- 2 ogórki małosolne
- marchewka
- łyżka natki
- łyżeczka musztardy
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- sól
Reklama
Fasolkę oczyścić, opłukać, długie strąki pokroić na pół. Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Warzywa ugotować (osobno) w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić.
Ogórki pokroić w plasterki. Marchewkę oskrobać, opłukać, zetrzeć.
Sok z cytryny wymieszać z musztardą i szczyptą soli, roztrzepać z oliwą. Warzywa włożyć do miski, polać sosem, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama