Sałatka z jabłkami i rybami
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 260 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 15:51
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 15 dag filetu z wędzonego pstrąga
- 10 dag wędzonego łososia
- po 1/2 główki sałaty kędzierzawej i rukoli
- 2 ugotowane ziemniaki
- 2 kwaskowate jabłka
- 1/2 pęczka koperku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Reklama
Pstrąga i łososia pokroić w kawałki. Sałaty opłukać, osuszyć, porwać na kawałki. Ziemniaki pokroić w plasterki. Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Składniki włożyć do salaterki.
Sok z cytryny wymieszać z musztardą, wlać olej, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Koperek opłukać, otrzepać z wody, posiekać. Sosem polać sałatkę, posypać koperkiem, delikatnie wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama