Reklama

Składniki na jedną osobę:

Reklama
  • 1 duży pomidor (najlepiej malinowy)
  • 1 średniej wielkości cukinia
  • pół opakowania sera feta (ok. 100 g)
  • świeże listki bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
Reklama

Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w cienkie talarki po czym smarujemy oliwą, posypujemy pieprzem i grillujemy. Jeśli nie posiadamy grilla możemy ją też podsmażyć na patelni do momentu kiedy stanie się miękka. Pomidora myjemy i kroimy w plasterki, podobnie kroimy też ser feta. Na talerzu układamy plasterki cukinii, fetę i pomidora. Na górze dekorujemy małymi listkami bazylii. Całość polewamy oliwa z oliwek, posypujemy pieprzem i solą. Sałatka może być samodzielnym daniem, a także dodatkiem do mięs z grilla.

Reklama
Reklama
Reklama