Sałatka z fetą, oliwkami i grzankami
To dania idealnie wpisujące się w modę na eko i smakowity posiłek, który choć lekki, znakomicie cię nasyci.
- Claudia
Opublikowano: 11.09.2015, 07:06
Reklama
Porcja: 198 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 4 porcje
Reklama
- 1/3 chleba typu ciabata
- 4 łyżki oliwy
- miks sałat
- 1/2 szklanki czarnych oliwek
- ogórek
- szklanka pomidorków koktajlowych
- czerwona cebula
- łyżeczka ziół prowansalskich
- 100 g sera feta
- sól
- pieprz
Reklama
Chleb pokroić w kostkę. Skropić 2 łyżkami oliwy i wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię. Smażyć, aż chleb lekko się zrumieni. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Przełożyć do miski. wrzucić przekrojone na pół oliwki, pokrojony w kostkę ogórek, pokrojone w ćwiartki pomidorki oraz pociętą w piórka cebulę. oprószyć solą, pieprzem i polać resztą oliwy wymieszanej z ziołami prowansalskimi. Na końcu sałatkę posypać pokruszoną fetą i grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama