Sałatka z fetą i pomidorami
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 180 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:28
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 2 pomidory
- główka sałaty
- 15 dag sera feta
- 12 czarnych oliwek
- 2 łyżki posiekanego świeżego lub łyżeczka suszonego oregano
- sok z 1 cytryny
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Reklama
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kawałki. Sałatę umyć, opłukać, porwać. Ser pokroić w kostkę, a oliwki w plasterki.
Oliwę, sok wyciśnięty z cytryny i oregano wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
Składniki sałatki polać sosem, delikatnie wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama