Sałatka z fasolką szpargową
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 110 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:31
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 1/2 kg zielonej fasolki szparagowej
- cebula
- po 1/2 główki czerwonej i zielonej sałaty strzępiastej
- 2 łyżki białego octu winnego
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 4 łyżki oleju
- pieprz, szczypta cukru
Reklama
Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końce, usunąć łyko i opłukać. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować 10 minut. Fasolkę odcedzić na sicie, przelać zimną wodą i osączyć.
Sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Cebulę posiekać.
Ocet utrzeć z musztardą, powoli dolewając olej, przyprawić do smaku cukrem i pieprzem.
Sałaty, fasolkę i cebulę polać sosem, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama