Sałatka z dzikiego ryżu i kurczaka
Przygotowanie: 70 min, kaloryczność 170 kcal, dla 6 osób
- Naj
Opublikowano: 03.01.2009, 11:15
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 2 piersi kurczaka
- 2 torebki dzikiego ryżu
- owoc mango
- sok i starta skórka z limonki
- łyżka masła
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Reklama
Mięso umyj i osusz, posól, popieprz, odstaw pod przykryciem na 1 godz. Ryż ugotuj według przepisu, odcedź, wysyp na salaterkę. Mango obierz i pokrój w plasterki. Mięso potnij na długie cienkie paski, usmaż na maśle na złoto. Wymieszaj z ryżem, mango, natką, szczypiorkiem, skórką i sokiem z limonki. Przypraw solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama