Sałatka z cykorią i orzechami
Przepis na sałatkę z cykorią i orzechami. Przygotowanie: 15 min, kaloryczność 110 kcal, dla 4 osób.
- Naj
Opublikowano: 29.09.2009, 12:00
Reklama
● 3 cykorie
● 3 garście mieszanych sałat
● 5 dag twardego sera (najlepiej owczego)
● 2 gruszki
● 6 dag orzechów włoskich
● 3 łyżki czerwonego octu winnego
● 4 łyżki oliwy
● cukier
● sól
● pieprz
Z cykorii oddziel 12 ładnych liści i wyłóż nimi półmisek, resztę poszatkuj. Sałaty porwij, ser pokrój w kostkę, a gruszki na plasterki. Wszystkie składniki wymieszaj, wyłóż na liście cykorii, polej sosem z octu, oliwy i przypraw.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama