Sałatka z brukselki i kaparów
Z cyklu gotowe w 15 minut. Przepis na sałatkę z brokułami.
- Naj
Opublikowano: 13.10.2010, 06:00
Reklama
50 dag mrożonej brukselki
sól
łyżka cukru
3 łyżki octu winnego
4 ząbki czosnku
mała cebula
słoiczek kaparów (kilka odłóż do dekoracji)
łyżka posiekanej natki
szklanka majonezu
[adsense]
Brukselkę ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie z łyżką cukru. Pod koniec gotowania wlej 2 łyżki octu. Odcedź, wymieszaj z posiekanym czosnkiem. Cebulę obierz, posiekaj, zalej pozostałym octem, dodaj do brukselki. Dorzuć osączone kapary i natkę. Przypraw do smaku solą, wymieszaj z majonezem. Przed podaniem schłodź.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama