Sałatka z boczkiem i serem feta
- Claudia
Opublikowano: 29.10.2013, 14:44
Reklama
PORCJA: 324 kcal
PRZYGOTOWANIE: 20 minut
NA 4 PORCJ
Reklama
- główka endywii
- 2 gruszki
- 150 g wędzonego boczku
- 150 g sera feta
Sos:
- 4 łyżki oliwy
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka octu balsamicznego
- łyżka miodu
- sól
- pieprz
Reklama
Sałatę umyć, wysuszyć. Gruszki umyć, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w cząstki. Boczek pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć na rozgrzanej patelni na chrupko. Osączyć na papierowym ręczniku. Na tej samej patelni usmażyć gruszki. Sałatę ułożyć na talerzu. Obłożyć boczkiem i gruszkami, posypać pokruszonym serem feta. Składniki na sos wymieszać. Doprawić solą. Sosem polać sałatkę. Oprószyć pieprzem i zaraz podawać.
Reklama
Reklama
Reklama