Sałatka z białej kapusty z grzybami
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 100 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 14:00
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 30 dag białej kapusty
- 1/4 selera korzeniowego
- 10 dag marynowanej czerwonej papryki
- 5 dag marynowanych grzybów (najlepiej podgrzybków)
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki oleju
- 1/2 pęczka koperku
- łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz
Reklama
Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować, oprószyć solą, odstawić. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę osączyć z marynaty, pokroić w paski. Grzybki osączyć z zalewy, przekroić na pół lub pokroić na małe kawałki. Koperek opłukać, otrzepać z wody.
Sok z cytryny połączyć z musztardą, przyprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu, wlać olej, wymieszać. Seler, kapustę, paprykę i grzybki włożyć do salaterki. Polać sosem, wymieszać, udekorować gałązkami koperku.
Reklama
Reklama
Reklama