Sałatka wykwintna
Porcja: 186 kcal
Przygotowanie:25 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 20:43
Reklama
Dla 10 osób
Reklama
- 300 g pieczonego mięsa
- 2 selery
- 10 marynowanych śliwek
- główka sałaty lodowej
- 2 strąki żółtej papryki
- sok z cytryny
- 4 łyżki oliwy
- szczypta curry
- 2 ząbki czosnku
- sól
- natka
1) Pieczeń pokroić w paseczki. Selery obrać, opłukać i pokroić w kawałki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Śliwki przekroić, usunąć pestki, pokroić w ćwiartki. Sałatę opłukać, wysuszyć, porwać na kawałki.
2) Czosnek obrać, rozetrzeć z solą. Wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny, oliwą i curry.
Reklama
3) Składniki sałatki ułożyć w salaterce. Polać sosem. Delikatnie wymieszać. Posypać natką.
Reklama
Reklama
Reklama