Sałatka Waldorf
Sałatka Waldorf podobno najlepiej smakuje w Nowym Jorku. Nie musisz jechać tak daleko by poczuć ten smak. Przygotowanie: 35 min, kaloryczność: 180 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 12.05.2010, 08:00
Reklama
● 3 jabłka z czerwoną skórka
● sok z 1/2 cytryny
● mały seler
● pomarańcza
● 10 dag łuskanych orzechów włoskich
● 150 ml majonezu
● kieliszek krupniku pitnego (niekoniecznie)
● sól
● świeżo zmielony pieprz
[adsense]
Jabłka przekrój na pół, wytnij gniazda. Pokrój w małą kostkę, skrop 1/2 soku z cytryny. Seler obierz, zblanszuj w całości. Ostudź, potnij w słupki, skrop reszta soku. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki (oczyść z błonek). Orzechy upraż, posiekaj grubo. Majonez wymieszaj z krupnikiem, solą i pieprzem. Sałatkę polej gotowym sosem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama