Sałatka szpinakowa z pomarańczą
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 230 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 14.06.2007, 14:08
Reklama
● 10 dag szpinaku
● 2 pomarańcze
● 30 dag wędzonej piersi indyka
● czerwona cebula
● 2 łyżki czarnych oliwek
● opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego vinaigrette PRYMAT
Indyka pokroić w małą kostkę. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki, oczyścić z błonek. Liście szpinaku przebrać, przelać wrzącą wodą, osuszyć. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Sos sałatkowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Indyka, pomarańcze, szpinak, cebulę i oliwki włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama