Sałatka śledziowa z jajkami
Przepis na sałatkę śledziową. Jest idealna nie tylko na Boże Narodzenie.
Smacznego

- Claudia
Opublikowano: 14.12.2012, 16:00
Reklama
Porcja: 412 kcal
Na 4 porcje:
Reklama
- 400 g filetów śledziowych
- 150 g korniszonów
- 100 g marynowanych kurek
- 4 łyżki majonezu
- biały ocet winny lub sok z cytryny
- 4 jajka na twardo
- szczypiorek
- słodka mielona papryka
Reklama
Filety śledziowe pokroić na dwucentymetrowe kawałki. Korniszony i grzyby osączyć z zalewy. Pokroić na kawałki. Majonez doprawić octem winnym lub sokiem z cytryny. Śledzie wymieszać z kurkami, korniszonami i majonezem. Odstawić do lodówki co najmniej na 30 minut. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Szczypiorek opłukać, posiekać. Sałatkę ponownie wymieszać. Przełożyć do salaterki. Obłożyć jajkami, posypać szczypiorkiem, oprószyć mieloną papryką.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Ładowanie