Sałatka polska
Czas przygotowania 30 min
Porcja 220 kcal
- Naj
Opublikowano: 09.12.2007, 19:57
Reklama
Na 8 porcji:
Reklama
- 2 solone śledzie
- łyżeczka soku z cytryny
- winne jabłko
- 2 korniszony
- 4 marynowane grzyby
- 3 marynowane śliwki
- 1/2 szklanki ugotowanej białej fasolki
- 2 jajka na twardo
- 1/2 szklanki majonezu
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Reklama
Dobrze wymoczone śledzie odfiletuj i pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny. Jabłko wyszoruj, wytnij gniazdo nasienne, posiekaj. Drobno pokrój ogórki, grzybki i śliwki. W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki. Majonez przypraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodaj do sałatki, wymieszaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.
Reklama
Reklama
Reklama