Reklama

Na 8 porcji:

Reklama
  • 2 solone śledzie
  • łyżeczka soku z cytryny
  • winne jabłko
  • 2 korniszony
  • 4 marynowane grzyby
  • 3 marynowane śliwki
  • 1/2 szklanki ugotowanej białej fasolki
  • 2 jajka na twardo
  • 1/2 szklanki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
Reklama

Dobrze wymoczone śledzie odfiletuj i pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny. Jabłko wyszoruj, wytnij gniazdo nasienne, posiekaj. Drobno pokrój ogórki, grzybki i śliwki. W salaterce połącz wszystkie składniki sałatki. Majonez przypraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dodaj do sałatki, wymieszaj. Przed podaniem schłodź w lodówce.

Reklama
Reklama
Reklama