Sałatka owocowa w winnym sosie
Porcja: 162 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 5 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:54
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- połówka melona
- ćwiartka arbuza
- 250 g ciemnych winogron
- 2 nektarynki
- łyżka pestek dyni
Sos:
- 1/2 szklanki wina
- szczypta imbiru
- szczypta cynamonu
- 2 gożdziki
Reklama
Wino zagotować z imbirem, cynamonem i gożdzikami. Wystudzić. Owoce umyć. Nektarynki pokroić w cząstki. Z melona i arbuza okrągłą łyżką wykroić kulki. Winogrona oderwać od szypułek. Owoce ułożyć na salaterce. Zalać winem. Schłodzić. Posypać pestkami dyni.
Reklama
Reklama
Reklama