Sałatka kukurydziana z tuńczykiem
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 340 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 21.03.2005, 15:23
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 2 puszki kukurydzy
- 5 dag śliwek suszonych bez pestek
- 2 łyżki migdałów
- 2 puszki tuńczyka w zalewie (w dużych kawałkach)
- 1/2 pęczka koperku
- mały słoik majonezu
- sól, pieprz
Reklama
Kukurydzę i tuńczyka odcedzić z zalewy, dobrze osączyć. Tuńczyka lekko rozdrobnić.
Migdały sparzyć, obrać ze skórek, podzielić na połówki. Śliwki sparzyć, osączyć, pokroić na ćwiartki.
Koperek opłukać, otrzepać z wody, posiekać (kilka gałązek odłożyć do dekoracji).
Kukurydzę, tuńczyka, śliwki i migdały wymieszać w salaterce, dodać koperek i majonez. Przyprawić solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama