Sałatka kapuściano-pieczarkowa
Przygotowanie: 30 min
Porcja: 130 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:14
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- główka białej kapusty
- 20 dag pieczarek
- papryka
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- pęczek szczypiorku
- łyżka masła
- sól
Reklama
Pieczarki obrać, oczyścić, pokroić w plasterki. Masło stopić na patelni, wrzucić grzyby, przesmażyć. Zdjąć, oprószyć solą.
Kapustę oczyścić, poszatkować. Paprykę umyć, oczyścić z pestek, pokroić w małą kostkę. Szczypiorek posiekać.
Jogurt, śmietanę, sok cytrynowy, szczypior i szczyptę soli wymieszać.
Grzyby i warzywa włożyć do salaterki, polać sosem, delikatnie wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama