Sałatka kalafiorowo-paprykowa
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 170 kcal

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:16
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- kalafior
- 3 papryki (czerwona, zielona, żółta)
- 2 jabłka
- ogórek
- pęczek szczypiorku
- 1/2 słoika majonezu Jogo Majo
- łyżeczka cukru
- sól
Reklama
Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki, wrzucić do osolonego wrzątku z dodatkiem cukru, gotować 15-20 min. Kalafior odcedzić, ostudzić.
Papryki umyć, oczyścić, pokroić w małą kostkę. Jabłka i ogórek obrać, pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, posiekać.
Wszystkie warzywa i jabłko włożyć do salaterki, polać Jogo Majo, dokładnie wymieszać. Podawać z grzankami.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
24.07.2022, 08:00
Kuchnia
Wielkanocne sałatki: 5 hitów na wielkanocny stół. Są przepyszne, kolorowe, a do tego niezwykle oryginalne!
05.04.2022, 15:30
Kuchnia
Lekka sałatka to świetny pomysł i na kolację, i na imprezę. Oto 5 niedrogich i prostych przepisów, które pokochasz!
21.03.2022, 17:00
Kuchnia
Sałatka wielkanocna Magdy Gessler: wstążki z rzepy, ogórka i salcesonu. Nietypowe połączenie, które zachwyca smakiem!
12.04.2022, 18:30
Kuchnia
Lekka sałatka do grilla: 3 pomysły na idealną sałatkę do dań z grilla. Są tak pyszne i proste, że będziecie przygotowywać je regularnie!
12.04.2022, 15:45
28.06.2021, 09:20
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa