Sałatka kalafiorowa z serem
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 210 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 15:18
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- mały kalafior
- 15 dag sera gouda
- seler
- 2 cebule
- 4 łyżki oleju lub jogurtu naturalnego
- 2 łyżki octu winnego
- po łyżeczce curry i papryki
- sól, pieprz
Reklama
Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki. Seler obrać, pokroić w kostkę. Kalafior i seler włożyć do osolonego wrzątku, gotować 15 minut. Odcedzić i ostudzić.
Ser żółty pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać.
Olej lub jogurt naturalny wymieszać z octem winnym, cebulą, curry i papryką, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Warzywa i ser polać sosem, wymieszać. Podawać do pieczonych i smażonych mięs.
Reklama
Reklama
Reklama