Sałatka jarzynowa
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 260 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 21.03.2005, 14:56
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- opakowanie mrożonki Sałatka jarzynowa tradycyjna Hortex
- 2 jajka na twardo
- 5 dag marynowanych grzybków
- cebula
- ząbek czosnku
- 100 ml majonezu
- 100 ml jogurtu naturalnego
- łyżeczka musztardy
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz, cukier
Reklama
Mrożone warzywa ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, ostudzić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Szczypiorek opłukać, posiekać. Cebulę i czosnek wymieszać z majonezem, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jajka pokroić na plasterki. Duże grzybki pokroić na kawałki.
Warzywa i grzybki włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać, na wierzchu ułożyć jajka.
Reklama
Reklama
Reklama