Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

Reklama
  • opakowanie mrożonki Sałatka jarzynowa tradycyjna Hortex
  • 2 jajka na twardo
  • 5 dag marynowanych grzybków
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 100 ml majonezu
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • łyżeczka musztardy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz, cukier
Reklama

Mrożone warzywa ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, ostudzić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Szczypiorek opłukać, posiekać. Cebulę i czosnek wymieszać z majonezem, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jajka pokroić na plasterki. Duże grzybki pokroić na kawałki.
Warzywa i grzybki włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać, na wierzchu ułożyć jajka.

Reklama
Reklama
Reklama