Reklama

● 4 jajka
● pęczek rzodkiewek
● po 1/2 pęczka natki, szczypiorku i koperku
● 1-2 szklanki Majonezu Sałatkowego WINIARY
● 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
● łyżka soku z cytryny
● sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo (10 minut). Ostudzić, obrać ze skorupek. Dwa jajka posiekać, dwa pokroić na ósemki.
Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w słupki. Koperek, szczypiorek i natkę opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
Majonez wymieszać z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać posiekane jajka, przyprawić. Sos wlać do salaterki, dodać rzodkiewki, zioła i ósemki jajek, delikatnie wymieszać.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama