Sałatka jajeczna
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 290 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 14:30
Reklama
Składniki na 6 porcji
Reklama
- 6 jajek
- 15 dag majonezu
- cebula
- 8 dag zielonego groszku z puszki
- 2 pomidory
- pęczek szczypiorku
- 2 papryki konserwowe
- sól, pieprz
Reklama
Jajka włożyć do zimnej wody, gotować 10 minut od momentu zagotowania. Ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórki, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Papryki osączyć, pokroić w kawałki. Szczypiorek opłukać, posiekać. Zielony groszek osączyć.
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez i szczypiorek. Delikatnie wymieszać i przyprawić do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama