Sałatka grecka z miętą w tle
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 330 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.05.2006, 13:10
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 1/2 kg pomidorów
- 2 ogórki
- 2 cebule
- duża zielona papryka
- 30 dag sera feta
- 10 dag czarnych oliwek
- 1/2 pęczka mięty
- sos sałatkowy grecki
- 2 łyżki oleju
Reklama
Pomidory opłukać, pokroić na plastry. Ogórki umyć, pokroić na plasterki. Cebule obrać, pokroić w krążki. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w paski. Fetę pokroić w kostkę. Miętę opłukać.
Sos sałatkowy wymieszać z 2 łyżkami oleju i 3 łyżkami wody. Warzywa, ser i miętę włożyć do salaterki, polać sosem greckim.
Reklama
Reklama
Reklama