Sałatka fasolowa
Przygotowanie: 25 minut
Oczekiwanie: 14 godzin
Gotowanie: 30 minut
Porcja: 460 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2006, 09:27
Reklama
Składniki na 6 porcji
Reklama
- 60 dag fasoli jaś
- 40 dag tuńczyka w sosie własnym
- 2 czerwone cebule
- sok z 1 cytryny
- 4 łyżki oliwy
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości w dużej ilości świeżej wody, osączyć i ostudzić.
Tuńczyka osączyć z zalewy. Cebule obrać, pokroić w cienkie talarki. Natkę opłukać, posiekać. Sok z cytryny wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu oraz oliwą.
Wszystkie składniki włożyć do miski, polać sosem, delikatnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Reklama
NASZA RADA
Sałatka będzie równie smaczna z gotowaną ciecierzycą.
Reklama
Reklama
Reklama