Sałatka drobiowa z groszkiem
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 245 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
● ananas
● 4 filety z piersi kurczaka
● 20 dag mrożonego zielonego groszku
● kawałek czerwonej papryki
● 2 łyżki masła
● łyżka curry
● 1/3 szklanki śmietany 18%
● 2 łyżki soku z cytryny
● łyżka sosu sojowego
● 3 łyżki oleju
● listki mięty do dekoracji
● sól, pieprz
Filety z kurczaka umyć, osączyć, natrzeć curry, solą pieprzem. Masło stopić na patelni, włożyć filety, smażyć po 4-5 minut z każdej strony, ostudzić.
Ananasa obrać, przekroić, wyciąć głąb. Miąższ pokroić na małe kawałki, włożyć do miski. Groszek gotować 5 minut w osolonej wodzie, osączyć. Paprykę oczyścić z pestek, miąższ pokroić w małą kostkę.
Śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym, sosem sojowym, olejem, szczyptą soli i pieprzu.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z sosem, papryką i kawałkami ananasa. Przyprawić, dodać groszek, wymieszać. Udekorować listkami mięty.
NASZA RADA
Podczas smażenia do mięsa można dodać łyżkę startego miąższu z ananasa. Dzięki temu kurczak zyska ciekawy, słodkawy smak.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa