Sałata z grzankami
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 340 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 10:45
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- główka sałaty strzępiastej
- 3 pomidory
- pęczek dymki ze szczypiorkiem
- kilka gałązek natki
- 1/2 bagietki
- 2-3 łyżki oleju
- sos winegret
Reklama
Sałatę opłukać, osuszyć, porwać na niewielkie kawałki. Cebulki dymki oczyścić, pokroić w krążki. Szczypiorek dymki i natkę opłukać, osuszyć, posiekać. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w ósemki.
Bagietkę pokroić w małą kostkę. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić kostki bagietki, przesmażyć.
Wszystkie składniki sałatki włożyć do salaterki, polać sosem winegret, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama