Rzymski przekładaniec
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 45 minut
Porcja: 340 kcal

- Moje Gotowanie
Składniki na 6 porcji
- 80 dag mielonej wieprzowiny
- 2 jajka
- cebula
- czerstwa bułka
- koncentrat pomidorowy
- 3 łyżki masła
- pęczek natki
- sól, pieprz
Bułkę namoczyć, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać. Łyżkę masła stopić na patelni, zeszklić cebulę.
Mięso połączyć z bułką i cebulą, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Natkę posiekać, łyżkę odłożyć. 1/3 masy mięsnej wymieszać z natką, a resztę z 2 łyżkami koncentratu pomidorowego.
Podłużną blaszkę natłuścić łyżką masła i kolejno wykładać: cienką warstwę mięsa, 1/2 mięsa z natką, grubszą warstwę mięsa, resztę mięsa z natką i na koniec samo mięso.
Wierzch wyrównać, polać resztą stopionego masła. Piec 45 minut w temp. 180°C. Pod koniec pieczenia posypać odłożoną natką.
Polecane
Sol Invictus to dawne rzymskie święto, które przypada na okres świąt Bożego Narodzenia. Jaka jest jego historia? Kim był antyczny bóg Słońca?
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa