Reklama

PORCJA: 326 kcal
PRZYGOTOWANIE: 45 minut
NA 6 PORCJI:

Reklama
  • 800 g filetów z ryby
  • 4 pomidory
  • pęczek natki
  • 2 łyżki kaparów
  • 100 g orzeszków pinii
  • 2–3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
Reklama

Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Pokroić na porcje. Pomidory opłukać, pokroić w plasterki. Ułożyć w formie żaroodpornej wysmarowanej łyżeczką oliwy. Na wierzchu umieścić kawałki ryby. Opłukaną natkę drobno posiekać razem z kaparami i połową orzechów. Wymieszać z resztą oliwy. Masę rozłożyć na rybie. Całość oprószyć solą i pieprzem. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Rybę podawać posypaną resztą orzechów, z ugotowanym na sypko ryżem lub bagietką.

Reklama
Reklama
Reklama