Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

Reklama
  • 1 kg filetów z ryby morskiej (np. dorsz lub morszczuk)
  • po 1/2 łyżeczki kminku, kolendry, soli
  • 1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • szklanka bulionu rybnego
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • łyżeczka oliwy
Reklama

W miseczce wymieszać kminek, kolendrę, sól i papryczkę chili.
Posypać tą mieszanką umyte i osuszone filety, odłożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić.
Rybę ułożyć w posmarowanej oliwą brytfannie, obłożyć cebulą, czosnkiem i pomidorami. Wlać bulion rybny, piec 25-30 minut w temp. 180°C. Przybrać natką.

Reklama
Reklama
Reklama