Ryba na ostro
Przygotowanie: 20 min
Oczekiwanie: 30 min
Pieczenie: 25-30 min
Porcja: 140 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:23
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 1 kg filetów z ryby morskiej (np. dorsz lub morszczuk)
- po 1/2 łyżeczki kminku, kolendry, soli
- 1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- szklanka bulionu rybnego
- kilka gałązek natki pietruszki
- łyżeczka oliwy
Reklama
W miseczce wymieszać kminek, kolendrę, sól i papryczkę chili.
Posypać tą mieszanką umyte i osuszone filety, odłożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić.
Rybę ułożyć w posmarowanej oliwą brytfannie, obłożyć cebulą, czosnkiem i pomidorami. Wlać bulion rybny, piec 25-30 minut w temp. 180°C. Przybrać natką.
Reklama
Reklama
Reklama