Ryba na ostro
Przygotowanie: 20 min
Oczekiwanie: 30 min
Pieczenie: 25-30 min
Porcja: 140 kcal

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:23
Reklama
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
Reklama
- 1 kg filetów z ryby morskiej (np. dorsz lub morszczuk)
- po 1/2 łyżeczki kminku, kolendry, soli
- 1/2 łyżeczki suszonej rozdrobnionej papryczki chili
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- szklanka bulionu rybnego
- kilka gałązek natki pietruszki
- łyżeczka oliwy
Reklama
W miseczce wymieszać kminek, kolendrę, sól i papryczkę chili.
Posypać tą mieszanką umyte i osuszone filety, odłożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Pomidory umyć, pokroić.
Rybę ułożyć w posmarowanej oliwą brytfannie, obłożyć cebulą, czosnkiem i pomidorami. Wlać bulion rybny, piec 25-30 minut w temp. 180°C. Przybrać natką.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
26.03.2025, 09:31
26.02.2025, 09:00
08.10.2024, 03:30
19.11.2024, 15:03
03.10.2024, 03:30
08.08.2024, 03:30
25.07.2024, 16:15
Horoskop dzienny
Horoskop na jutro 9 sierpnia 2024 dla Ryby. Wróżka Miranda wskazuje na nowe możliwości
08.08.2024, 15:06
17.08.2024, 03:30
09.11.2024, 04:30
25.06.2024, 14:55
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa