Rustykalna zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą
Zapiekanki to smaczne i syte dania, które... robią się same. Oto przepis na zapiekankę z ziemniakami i kiełbasą.
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 04.10.2014, 07:35
Reklama
PORCJA: 420 kcal
PRZYGOTOWANIE: 35 minut
NA 4 PORCJE
Reklama
- 800 g ziemniaków
- 250 g kiełbasy
- 2 duże cebule
- łyżeczka oleju
- 200 ml mleka
- 100 ml bulionu warzywnego
- łyżka suszonego majeranku
- sól
- pieprz
Reklama
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry. Kiełbasę obrać i także pokroić w w piórka. Wysmarować olejem naczynie żaroodporne. Układać w nim warstwami ziemniaki, cebulę i kiełbasę. Mleko połączyć z bulionem i majerankiem, doprawić do smaku solą o kami zalać zapiekankę. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama